Geleneksel Okçuluk Atölyesi

Ok ve yay insanlar tarafından keşfedilen, Fırlatılan bir mızrağa nazaran daha büyük bir mesafeden saldırıyı olanaklı kılmıştır; bu nedenle ilk gerçek uzun mesafe silahıdır. Türklerin ata sporu olan okçuluk, yüzyıllar boyunca bu geleneksel özelliğini muhafaza etmiş, gerek tarihimiz içinde gerekse İslam dininde özel bir yere sahip olmuştur. Türk tarihinin Orta Asya’ya uzanan derinliklerinde, önceleri bir savaş aracı olarak kullanılan ok ve yay, ateşli silahların keşfinden sonra, giderek bir spor dalı olarak kültürümüz içindeki yerini almıştır. Müze eğitiminden çocuklar ok ve yay ile ilgili bilgiler aldıktan sonra ok atmanın heyecanını yaşamaktadır. “İki dirhem bir çekirdek”, “kepaze”, “çile çekmek” gibi deyimlerin kökeni de olan okçuluğun insanlık tarihi için önemini öğrenen öğrenciler, bu ata sporunu uygulayarak öğrenmektedirler.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/mardinmuzesigov/public_html/tr/altsayfa_egitim.php on line 300