Neolitik Yaşam Atölyesi

Arkeopark’ta Neolitik döneme ait kerpiç bir ev bulunmaktadır. Neolitik dönem ile ilgili bilgi alacak çocuklar, o döneme özgü materyallerin kullanıldığı bu evde günlük yaşamın nasıl geçtiğine dair örnekleri görüp geçmişin gizemini çözmeye çalışmaktadır. Ayrıca bu evde çocukları bir sürpriz beklemekte, Neolitik dönem kıyafetleri giymiş “Ungo” adlı bir karakter doğaçlama yaparak onları karşılamaktadır. Neolitik dönem yaşantısına ilişkin merak ettikleri tüm soruları Ungo’ya sorup yanıtlar alan öğrenciler, çakmak taşı ile ateş yakmakta, el matkabı ile taş delip evi ve içerisindeki eşyaları incelemektedirler.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/mardinmuzesigov/public_html/tr/altsayfa_egitim.php on line 300