Müzede (Arkeopark) Eğitim Uygulamaları

Mardin Müzesi, Arkeopark ve diğer müze eğitimi alanlarıyla birlikte bolca oyunların oynandığı, birbirinden farklı eğitici çalışmaların yapıldığı, zilin hiç çalmadığı fakat çocukların hiç sıkılmadığı, kahkahanın hiç eksik olmadığı bir yerdir. Eğlence ve sohbet, adımlar bahçesine atıldığı anda başlıyor müzede. Çocuklar oyunlarla eğlenirken, bugüne kadar hiç duymadıkları çok ilginç bilgileri de yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Arkeopark müze eğitiminde, drama ve sanat eğitimi başta olmak üzere, çocukları çok eski zamanların yolculuğuna çıkarıp bu günü daha iyi anlamalarını sağlayacak birbirinden farklı amaçla çok sayıda atölye çalışması yapılmaktadır. Mardin Müzesi, müze eğitimi/etkinliklerini her yıl geliştirip çeşitlendirmekte, bununla birlikte oluşan mekân ihtiyacını gidermek için yeni eğitim/atölye alanları oluşturmaktadır. Arkeolojik, geleneksel sanatlar ve günümüz modern sanatlarını harmanlayan atölye sistemlerine sahiptir. Bu etkinlikler ile çocuklar sanatçıyla buluşmakta, etkinliklerle farklı deneyimler yaşayarak keyifli zaman geçirmektedirler. Müzeyle irtibata geçildiği anda başlayan eğitim sureci, okulda müzedeki eğitim etkinliklerine hazırlayıcı nitelikteki yapılabilecek etkinliklerin paylaşılması ile devam etmekte ve grubun özellikleri üzerinden çok sayıda eğitim atölyesinden oluşan bir program oluşturulmaktadır. Grup liderinin öncesinde belirleyebileceği çok sayıda atölye müze eğitimi etkinlikleri kapsamında yapılabilmekte, grup lideri bunlardan öğrenci sayısı ve özellikleri üzerinden seçkiler yapabilmektedir.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/mardinmuzesigov/public_html/tr/altsayfa_egitim.php on line 300