Dara Antik Kentindeki kültür varlıklarımız Güneş Enerjisi İle Aydınlatılıyor

1.5.2018

Dara Antik Kentindeki kültür varlıklarımız Güneş Enerjisi İle Aydınlatılıyor..

Dara Antik Kenti’nde müdürlüğümüzce kazı ve restorasyonları yapılan iki sarnıç ve galeri mezar, güneş enerjisi ile aydınlatıldı.

Müze Müdürlüğümüzce yürütülen çalışma ile Dara Antik Kentindeki yoğun ziyaretçi alan ve bölgede çok sık kesilen elektirik nedeni ile karanlık kalan iki sarnıç ve galeri mezar güneş enerjisi ile aydınlatılmaya başlandı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce gönderilen ödenek ile 3 yapıya toplam 30 panel ve akü sistemi kuruldu. Tarihi mekânlara led aydınlatma sistemleri yerleştirildi.

Sistemin açılışı, çalışmaları yerinde incelen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.